whatever

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Captain Finish My Food and Save My Life zasahuje ^_^

a nielen tak hocikde, ale v Budapesti! :)
rozhodli sme sa dosť spontánne, že si spravíme výlet do budapešti :) proste prečo nie? super cena, len 20€ za lístky.. aj tam aj naspäť.. pre nás oboch :) pýtala som sa najprv Maďara, či uňho môžme prespať.. vraj v sobotu áno, ale v piatok má stretávku zo ZŠ.. tak prišiel na radu Piťu. jasné, môžme, ale ráno musí skoro vstávať a do roboty.. nevadí.. :) takže ubytko takmer zadarmo, low cost európaweekend, džieah! :)

vo štvrtok (5.12.) prišiel Tilko ráno do BA. spali sme potom asi do tretej ^_^ dlho sme rozhodovali, čo budeme jesť.. výber padol na Nudelauflauf. bohužiaľ bez nákupu to vážne nešlo.. napísala som mu Zettel a poslala ho samého.. trvalo mu to vyše hodinu, tak sme si s D. robili srandu, že asi cestou zablúdil do krčmy.. podarilo sa to parádne :) tilko samozrejme dojedal polku mojej porcie.. v piatok som mu dala prezývku.. Captain Finish My Food.. moc sa mu nepáčila.. no pochopíte to?! nevie oceniť kreativitu. však je superhrdina!

v piatok (6.12.) sme sa učili.. len občas sme si dali pauzu na kušeln :-) teda hlavne on ^_^ dala som mu do topánok mikulášske sladkosti - fidorku a mandarinku. xcela som dať aj chalanom do topánok, ale večer som na to zabudla a keď boli v robote, topánky tu samozrejme neostali.. tak som im ich dala na postele.

potom sme šli nakúpiť provianty. najprv do lidlu, kde ale nič poriadne nemali, a potom do billy.. tam mali asi desať ochutnávok, tak sme sa všade pristavili :-) tam už sme našli aj zvyšok potrebných vecí - tmavý šariš, fernet citrus, horalky, parenicu.. bola aj čokovodka v akcii, ale stále drahšia ako v terne, tak sme nekúpili.. doma sme spapali ešte zvyšok cestovín a tilko zase zvyšok po mne :-) a šli sme.. na stanici sme kus mrzli, lebo bus 1/2 hodiny meškal.. tilko ma neviemužprečo podvihol a mňa z toho bolelo brucho (po op.) tak mal výčitky svedomia..

piťu nás vyzdvihol na stanici, hoci nám trvalo dobrú polhodinku, kým sme ho našli.. bol na aute, tak nás zobral na nejaký kopec s výhľadom na celé mesto.. pýtala som sa, čo je buda a čo pešť, tak sa tilko smial, lebo nevedel, že tak sa časti mesta volajú ^_^ no pravdupovediac, aj ja som to vedela len od predchádzajúcej návštevy.. bol tam kúsok sneh na tom kopci, a pri ceste hore som sa pošmykla. tak tilko povedal, že "opatrne.." a tým mi zachránil život ^_^ odvtedy je Captain Finish My Food and Save My Life ^_^

piťu nás pekne pohostil, vínom a syrmi.. takým dobrým cesnakovým comeonbärom a ementálom :D a potom ešte orechový comeonbär :) keď vína došli (2) spýtal sa "kde je môj fernet?" a dali sme si teda fernet. tilko len jeden pohárik, lebo mu nechutil, ja asi dva a piťu zvyšok :) bavili sme sa dobre, kecali o všetkom možnom, hrali sa s plazmovou lampou .. a potom tilko pozrel na hodinky a zistil, že sú už 4 hodiny ráno a že 'musíme' ísť spať.

ráno (7.12.) nás piťu zobudil okolo deviatej, no potom si ešte sám ľahol spať.. ja som jediná vstala, obliekla sa, umyla zuby, namaľovala sa od nudy a stále som nemala čo robiť, lebo ešte spali.. tak som zobudila piťu, či si môžem dať sprchu.. on sa preľakol, že koľko je hodín, že o 5 minút mal byť už preč.. tak som zobudila tilka nech už sa chystá a dala si turbosprchu :) piťu nás potom zaviezol ku jeho uni, že si odtiaľ môžeme zobrať električku do centra.. ale nevedeli sme ktorým smerom a ľudia, čo sme sa pýtali na ulici sa tvárili, že nevedia anglicky..

riskli sme ale a nastúpili a dobrým smerom.. videla som jednu babu učiť sa z anglickej knižky dačo, tak som sa jej spýtala.. poradila nám, a že tiež vystúpi, kde my prestupujeme, tak že nám povie.. potom sme si ku nej prisadli a spýtala som sa, čo sa učí.. učila sa lingvistiku a dobre na to nadávala.. tak sa tilko hneď začal dorábať, že jej dačo môže vysvetliť, čo nechápe, blabla.. blek :D mne tak liezol na nervy, keď rozprával s cudzími.. tá jeho afektovaná angličtina.. buah.. ale tá baba bola zlatá :-)

bavili sme sa, že keď sa nás niekto pýta, že skade sme, tak musíme furt odpovedať, že on z DE a ja SK, že mali by sme si vymyslieť niečo spoločné.. že sme z Ukrajiny..

na tom námestí, kde sme prestupovali si tilko zamenil dáke prachy, ale do automatu šli len mince, tak sme si kúpili na raňajky fornetti :-) potom sa mu nepodarilo vysvetliť tete v stánku, že chce viac mincí, tak som to musela spraviť zaňho..ach, ako môže byť niekto taký neefektívny? ^_^

kúpili sme si najlacnejšie lístky, lebo že však ideme bez prestupov a jeden smer, to by mali stačiť.. šli sme na stanicu a hneď sme stretli janku a baby.. ony si šli kúpiť lístky a potom sme s nimi šli do hostela.. na ten istý lístok, čo sme mali.. až potom nám Maďar povedal, že to je len trojzastávkový lístok.. no ale čo už :D

Maďar za nami prišiel do hostela.. šli sme potom na trhy.. trošku sme poblúdili okolo nejakých zvieratiek a janka si kúpila langoš :-) ešte sme sa zastavili v supercool zrúcaninovom bare :-) na trhoch sme si dali dáke 2-3 hodky rozchod.. s tilkom sme pozerali nejaké šály, ale nemali až tak pekné.. a potom niečo na jedenie.. kúpili sme si akurát jeden punč a potom v jednom stánku jedlo - bravčové so zemiakmi a okukance s makom.. dobré to bolo, ale platili sme asi 12€.. dokopy sme mali 20, takže nič moc :D potom sme asi hodinu hľadali v new yorkeri nejaký pekný šál. :) kúpili sme nakoniec taký milučký tilkovi.. hoci už nemal prachy, ale platila som kartou.

s ostatnými potom cestou na hostel sme ešte zamenili 15€ ale s kus horším kurzom.. a to sa tam tilko vybral, lebo mali veľkú reklamu - the best exchange rate! hajzli :D

na hosteli baby hádam pospali.. my sme relaxovali v spoločenskej, púšťali si videá z youtubu a tak.. potom o šiestej sme šli na večeru do takej kaviarne, čo Maďar vybral.. bola pekná.. ale obsluha bola meega spomalená.. ale aj ceny boli fajn.. varené víno 350huf, pivo 390 (happy hour) a celé hlavné jedlo za 980.. čo je niečo vyše 3€ za fakt dobré jedlo.. ja som si dala niečo, čo sľubovalo bacon, turkey a whole grilled camembert, a nakoniec sa z toho vykľulo také camembert cordon bleu s hranolkami (písané boli roasted potatoes.. a predstavovala som si tie veci oddelene, no ale čo už) nebolo to zlé, len trošku suché.. samozrejme, captain mi pomohol :-) ale aj ja som od neho ujedala, mal zase super honey-mustard omáčku s mäsom a zemiakmi a sestra mala super cestoviny s hríbovo-všetkomožné omáčkou..

pri platení účtu nám to fakt nevychádzalo, až kým sme zistili, že si zaúčtovali 1550huf za obsluhu.. tak to teda sakra veľa na to, akí spomalení boli.. tak sme sa zložili na prepitné, ale potom si ešte pobrali späť čo bolo navyše..

potom sme už nemali moc času a šli sme rovno na pub crawl, čo si baby zaplatili.. okrem nich 6 tam bol už len jeden austrálsky párik.. a samozrejme jedna maďarka čo nám nedovolila zadarmo sa ku nim pridať.. šli sme do prvého baru, ktorý teda fakt bol nudný.. ale aspoň pomerne lacný.. pivo za 290huf :-) tak sme sedeli opodiaľ.. ako sme zistili potom, pivo teda zas až tak dobre nechutilo, no čo už.. aspoň kalčeto tam bolo grátis.. zahrali sme si ale len jednu hru s takými maďarmi.. pýtali sa, skade sme, tak tilko povedal Germany a ja že héééj, we just discussed it this morning, we are from Ukraine! ach, ani si to len nevie zapamätať..

stretla som hrušku na wc, tak sa sťažovala, akú mikroskopickú vodku dostali ako welcome drink a že ešte asi polhodinu ostanú.. tak sme si objednali ešte pivo a bum - už odchádzali... povedali sme si teda, že počkáme na piťu a že majú poslať sms, že do ktorého baru šli.. keď sme dopili, šli sme už het, lebo ďalšie také hnusné pivo sme už nexceli.. počkali sme piťu pri električke a šli si zložiť veci ku maďarovi.. tam sme si dali potom aj domácu bazovicu :-) tilko a ja len 2 a maďari tri... no nexcela som sa príliš opiť, takže mi to úplne stačilo..

potom sme zobrali taxík a šli sme za babami do tretieho baru.. len čo sme prišli, tak sa dvíhali na odchod, takže dobrý timing :-) sestra sa zvítala s piťum, my sme sa zoznámili s austrálskym párikom.. a zase tá tilkova angličtina.. buaaah :D

šli sme do posledného baru.. bol pomerne plný.. tam som kecala potom s hruškou, že je to hrozné, že welcome drinky nanič a že tá maďarka im ani len nikde rezervácie nespravila.. nehrali drinking games, lebo žiadne nepozná a má slabú baterku v mobile.. proste fail.. aj v tomto bare dostali welcome drink nejakú načerveno ochutenú cukrovú vodu.. fakt.. bez alkoholu :D

už sme si k nim veľkoryso mohli aj prisadnúť a dokonca daktoré baby už aj domov odišli.. piťu objednal všetkým whiskey.. ešteže sme mali pivo na brzdenie :D so sestrou som sa delila.. :-) potom sme šli do klubu, tiež že im dala na výber nanič kluby :D austrálčania šli domov, tak si s tilkom chalan ešte 1/2 hodiny fb vymieňal.. lameri ^_^

nuž.. potom sme čakali na elinu a my sme rozmýšľali, či sa pridať, alebo ísť domov spať.. bolo už celkom dosť hodín a ráno musíme skoro vstávať na bus... no tilko xcel domov, dániel že .. hm.. myslíš, že mám šancu u niektorej z báb? a ja som mala samozrejme všetko rozhodnúť.. tak sme šli.. aspoň sme mali vstup zadarmo.. klub inak nič moc, a už sme vlastne šli len hruška, sestra, maďarka, my a jedna katka.. ale čo.. mne sa páčilo :-) hudba síce nič moc, ale šak sme ani moc netancovali.. zahrali sme si kalčeto, dali ešte jedno lacné pivko, troška sa s tilkom potúlili a itak sme šli domov pomerne skoro (nemám šajn, koľko bolo hodín, baby ostali až do záverečnej..).. rozlúčili sme sa a šli spať :-)

ráno (8.12.) nás maďar zobudil.. spravil raňajky (teda vybral syr, šunku, salámu a nátierkové maslo a pečivo, ale však aj to je luxus :-) ) a uvaril kávičku.. mali sme dosť problém vstať a tak sme sa len mátožili.. odprevadil nás na autobus, lebo že ide itak za rodičmi, tak to má cestou.. povedal, že sme uňho kedykoľvek vítaní a my sme mu desaťkrát za všetko ďakovali :-) tilko pospal v buse, ja som počúvala hudbu a pozerala priateľov :)

cestou zo stanice sme potom nakúpili ešte margarín a kofolu a salám a tak a potom sme varili cordon bleu na prírodno so zemiakovou kašou a šmortomaten :-) kaša bola moc tekutá, tipujem, že kvôli tomu, že máme len ponorný mixér.. no čo už.. mne chutila itak.. všetko dobré bolo.. až mi bolo skoro ľúto, že som musela kus kapitánovi nechať ^_^ potom ostal ešte jeden rezeň, tak som mala na večeru aj a na obed :-)

na šiestu som ho odprevadila na autobus.. a je to.. už sa uvidíme asi iba po vianociach, lebo nexce ísť so mnou do prahy :( škoda, no čo už.. len nech sa pekne učí.. :)

daco ako dennik :) | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014